2011-03-11 14:03:37• hírek • Szatmár.ro

Vasárnap: kirándulás az EKÉ-vel

A hagyományoknak megfelelően, az Erdélyi Kárpát Egyesület a március 15.-éhez közeli hétvégén, vasárnap (március 13-án) megemlékezést tart  Kőszegremetén, Erdély egyetlen szabadtéri Széchenyi-emlékművénél.

Kőszegremetén megkoszorúzzák a Széchenyi obeliszket ezzel tisztelegvén az 1948-as szabadságharc hősei előtt, utána (ha addig sikerül egyeztetni) elbeszélgethetnek a falu egyik rangidős lakójával, aki még a nagyapjától hallottakat mesélheti el az obeliszk létrehozásáról, illetve későbbi sorsáról. Ezt követően egy kisebb kirándulást tesznek a Köszegremetei szőlősbe, ahonnan csodás kilátás tárul nyílik az Avas medencére.

Indulás


Akik kerékpárral teszik meg a távot azok legyenek reggel 3/4 7-kor  a Batizi úti OMV benzinkútnál. Mindenki hozzon magával "láthatósági mellényt", a kerékpárok pedig feleljenek meg a közlekedési előírásoknak.

Akinek nincs kedve kerékpározni, az Avasújvárosig jöhet a reggeli (08 óra 07 perc) vonattal, majd onnan gyalogosan tovább (kb. 5 km) Remetéig. Induláskor a szatmári vasútállomáson Vadady Gyula vár mindenkit. Vonat Avasújvárosból 13 óra 13 perckor indul vissza Szatmár irányába.

A túravezető Berkeszi Zsolt lesz, a kirándulásról bővebb információkat az érdeklődők a 0743-419443-as telefonszámon kaphatnak.


A kőszegremetei Széchenyi obeliszk
A kőszegremetei Széchenyi obeliszk


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: